omgevingskaart n2_1 n3_1 n4_1 n5_1 n6_1 n8_1 n9_1 n10_1 n11_1 n12_1 n13_1 n14_1 n15_1 n16_1 n17_1 n18_1 n19_1 n20_1 n21_1 n22_1 n23_1 n24_1 n25_1 n26_1 n27_1 n28_1 n29_1 n30_1 n31_1 n32_1

Creatieve hotspot: Pand 14.

Een plek voor live muziek, (klein)kunst, vj’s, dj’s maar vooral experiment. Drink een drankje op de spectaculair draaiende vloer en krijg een stukje gevoel van oud-Berlijn in Amsterdam. Voor de hongerige mens biologische lunches en borrelhapjes.

Sportvoorzieningen: Sportpark Strandvliet en Sportpark De Toekomst, Golfclub Amstelborch, Golfclub Amsterdam Old Course.

Diverse sportvoorzieningen in de Bijlmer. In De Toekomst kun je de jeugd van Ajax zien spelen. Een spectaculair potje golf speel je op de golfbaan van Amsterdam Old Course die de metrobaan doorloopt.

Uitgaansgelegenheden: ZiggoDome, Amsterdam ArenA, Pathé Arena, Heineken Music Hall, Metro54 Festival.

Goed voor honderden concerten per jaar! En niet de minste; van Madonna tot Nick en Simon! Ook de plek voor het Metro54 hiphop festival, een internationale combinatie van nieuwe sounds en beeldende kunst.

Horeca: PathéArena, Café Jinso, Grandcafé Rox, Maison van den Boer.

Een filmpje in de Pathé ArenA, compleet met Imax experience. Daarna een hapje eten en een drankje bij de verschillende restaurants en horeca op de ArenA Boulevard.

Winkels: Arena Boulevard, Woonmall Villa ArenA.

Megastores en hippe woonmall. Een nieuwe garderobe bij de Esprit outlet, een nieuw interieur bij de Villa ArenA en een baby uitzet bij de enorme Prenatal!

Station Bijlmer ArenA

Een rechtstreekse verbinding met Schiphol en een station voor intercity’s naar onder andere Utrecht en Amsterdam Centraal. Ook kun je hier een metro pakken naar verschillende richtingen.

Winkels: Amsterdamse Poort

Het grootste winkelcentrum van Amsterdam, met bijna 200 winkels bij elkaar. Een bonte mix van kleding (H&M, C&A), food, horeca, lifestyle en beauty.

Horeca in de Amsterdamse Poort

Een selectie: ’t Bijlmerpoortje, Coffee Club, Bagels & Beans en Tjin’s Exotische Broodjes.

Winkelen op het Anton de Komplein.

Er is dagelijks markt (ma, di, do en vrij)! Er is een ruime keus aan ondere andere uit - en inheemse groentes, fruit, vis, kleding, huishoudelijke artikelen en muziek. Op maandag en donderdag van 9:00 tot 18:00 uur.

Uitgaansgelegenheden: Het Bijlmerpark Theater en Centrum Beeldende Kunst

Voor een cultureel uitje; een mooie expositie hedendaagse kunst of een gave voorstelling in het theater. Het Bijlmerpark Theater is gelegen aan het Antom de Komplein

Sportvoorzieningen: Bijlmer Sportpark

Met een vriendengroep een middag sporten of ‘gewoon’ bij de atletiekvereniging. Het Sportpark heeft drie kunstgras voetbalvelden en een 400 meter lange atletiekbaan. In het verenigingsgebouw vind je kleedkamers, horeca, kantoorruimte en kinderopvang.

Creatieve hotspot: Heesterveld Creative Community.

De nieuwe culturele ‘hotspot’ in de Bijlmer! Het is plek voor pop-up horeca, galerie, opnamestudio’s en artist-in-residence. Heesterveld is een bruisende en aantrekkelijke plek waar ondernemers werken en de ruimte hebben om zich te ontplooien.

Groen: Bijlmerpark

Een stadspark middenin Amsterdam-Zuidoost. De afgelopen jaren helemaal vernieuwd, en in 2011 feestelijk geopend. Met o.a. een sport- en speelplek , mede ontworpen door jongeren en kinderen uit het stadsdeel. Verder een vlinderheuvel, een magnoliavallei en waterpartijen.

Creatieve hotspot: Flat Echtenstein

Deze flat stelt haar eerste en tweede verdieping beschikbaar aan studenten en kunstenaars.

Onderwijs: Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Brede schoolgemeenschap voor Atheneum, HAVO en VMBO. Bevat een breed lesaanbod en eigen lesmethoden, maar volgens de OSB verdienen emotionele, creatieve en praktische talenten net zoveel aandacht.

Winkelcentrum Ganzenpoort

Voor de echte sfeer van de Bijlmer ga je naar Ganzenpoort. Hier ruikt het op straat naar groenten en kruiden: voor een vakantiegevoel dichtbij huis. Hier is ook buurtwinkel en afhaaltoko Kai Hing Volgens velen de beste toko van Zuidoost.

Groen: Bijlmerweide

Een park in Amsterdam-Zuidoost, met een gelijknamige kinderboerderij. Daarnaast is er een uitgebreide speeltuin en een kantine met o.a. verse scharreleiren, eigen honing, koffie en thee.

Groen: Diemerbos

Een gevarieerd stadsbos met veel recreatiemogelijkheden, bijv. het Banjerbossie; dé speelplek voor kinderen. Ze kunnen er hutten bouwen en met takken slepen. Ook is er een kabelbaan, trekpontje, klimbomen, wilgentunnels, speelheuvels en een klankboot.

Onderwijs: basisscholen

Zuidoost heeft meerdere basisscholen, waaronder Wereldwijs en de Bijlmerdrie. Wereldwijs is een basisschool met 300 kinderen en de Bijlmerdrie is een basisschool met 145 kinderen.

De Flat!

Parkeren bij de Flat.

Onder metrostation Kraaiennest en voor het Winkelcentrum Kraaiennest.

Afrit naar de A9

De A9 vormt een directe verbinding met de Ring van Amsterdam, de A2 richting Utrecht en de A1 richting Amersfoort.

Groen: Gaasperpark en Gaasperplas

Vanaf de Flat ben je één halte verwijderd van het Gaasperpark en de Gaasperplas. Hier kun je heerlijk zwemmen, watersporten of uitwaaien.

Horeca: Boerderij Langerlust

Na een dagje gaasperpark en
-plas kun je lekker eten bij boerderij Langerlust. Een fantastische eetgelegenheid aan het water.

Onderwijs: Scholengemeenschap Reigerbos

Scholengemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO. Bijzonder zijn de verschillende talentenklasjes die ze de leerlingen aanbieden, zoals de sportklas, de kunst- & cultuurklas en de danstalentklas.

Metrostation Kraaiennest

Lijn 23 stopt hier. Je bent één halte verwijderd van de Gaasperplas en 15 minuten van het Amsterdam Centraal.

Creatieve hotspot: Stichting Open Ateliers Zuidoost

Enthousiaste club mensen die zich sterk maken voor kunstenaars in de Bijlmer; voor een goedkoop atelier, een expositieruimte, educatie, de Open Art Route en nog veel meer!

Sportvoorzieningen bij de Flat

Voor een sportieve middag stap je de Flat uit en sta je zo bij een enorme spectaculaire sintelbaan onder de metrobaan, basketbalvelden, tennisbanen en een fitnesshonk.

Ontzettend veel basisscholen in de Bijlmer.

Welke culturele achtergrond je ook hebt, voor alle kinderen is er een passende basisschool te vinden in de Bijlmer.

Ons nieuwe initiatief: