Ons nieuwe initiatief:

 

 

 

 

Vragen over financiƫn

1. Wat kost het om een klushuis te verbouwen?
Het opknappen van een klushuis kost over het algemeen minimaal 20% van de woningprijs. De kosten van de verbouwing zijn laag te houden door veel zelf te doen, samen met andere bewoners materialen in te kopen en veel te recyclen.  Ben je niet zo handig?  Onze aannemer heeft aantrekkelijke afbouwpakketten beschikbaar.  Kijk hiervoor bij de kopersoptielijst.

2. Kan er over de verkoopprijs onderhandeld worden? 
Nee, de verkoopprijzen staan vast.
 
3. Vanaf wanneer begin ik met het betalen van de hypotheek? 
Je hoeft pas voor de woning te betalen als de koopovereenkomst is getekend en er notarieel transport heeft plaatsgevonden. Zodra de aannemer start zullen de overige termijnen in rekening worden gebracht. Dit zal van start gaan als er minimaal 70% van het verkoopvolume is verkocht. 
 
4. Is er al wat bekend over de service kosten?
De servicekosten zullen ongeveer €1,40 per vierkante meter per maand bedragen. De exacte hoogte van de servicekosten verschillen per verdieping.
 
5. Voor het kopen van een kluswoning moet ik eerst de financiering rond hebben. Stel ik heb de financiering rond en de koopovereenkomst getekend, wat gebeurt er dan als de 70% verkoop van de kluswoningen niet behaald wordt?
Na het tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst krijg je 5 weken de tijd om de financiering rond te krijgen (voorbehoud financiering). Zolang er geen zekerheid is dat de 70% behaald is, zal er geen notarieel transport plaatsvinden en zal de hypotheek niet in werking treden. Als de 70% niet gehaald wordt, zal er eerst een verlenging in werking treden en wanneer het echt niet lukt zal de overeenkomst ontbonden worden. Hier zullen voor jou geen kosten aan verbonden zijn. De bank heeft ook de opschortende voorwaarde van de 70% opgenomen in de hypotheekofferte.
 
6. Hoe zit het met de erfpacht?
De erfpacht wordt door ons afgekocht tot 2054. Dit zit bij de verkoopprijs inbegrepen.
 
7. Is de prijs van de woning v.o.n. of kosten-koper?
De prijzen van de klushuizen zijn v.o.n.. Het enige dat hierbij komt zijn de kosten van de warmteafgifteunit van de stadsverwarming, dit is € 1.995,-.