Ons nieuwe initiatief:

 

 

 

 

De omgeving

1. Is DeFlat goed bereikbaar?
DeFlat ligt aan metro station Kraaiennest, ook metro station Ganzenhoef is op loopafstand. Metro 53 stopt hier elke 10 minuten en brengt je in 20 minuten naar het centrum en Amsterdam Centraal.  Daarnaast ligt DeFlat op een paar minuten afstand van de A9 die een directe verbinding vormt met de Ring van Amsterdam.

Hier kan je meer informatie over de bereikbaarheid.

2. Welke voorzieningen zijn er te vinden in de buurt van DeFlat?
In de buurt van DeFlat zijn de volgende voorzieningen :

  • Winkels (winkelcentrum)
  • Groen 
  • Recreatieve voorzieningen
  • Scholen
  • Uitgaansgelegenheden
Hier kan je een kaartje met de voorzieningen in de omgeving vinden.
 
Winkels
Op loopafstand van DeFlat liggen twee winkelcentra: de Kameleon, naast metrostation Kraaiennest, en Ganzenpoort, naast metrostation Ganzenhoef.  Daarnaast is het centrumgebied ArenAPoort goed bereikbaar, met een groot aantal winkel- en uitgaansvoorzieningen.
 
Groen en recreatieve voorzieningen
DeFlat ligt middenin een zeer groene omgeving.  Op loopafstand ligt de Bijlmerweide, waar ook een kinderboerderij te vinden is.  Iets verderop liggen het Diemerbos en het Gaasperpark.  In de Bijlmer is ook een groot aantal sociale, culturele en sportvoorzieningen gevestigd.
 
Scholen 
Amsterdam Zuidoost telt drie middelbare scholen en 28 basisscholen. Voor ieder kind is er dus passend onderwijs te vinden. De middelbare scholen in de Bijlmer zijn:
- Scholengemeenschap Reigersbos
- Bindelmeer College
- Open Scholengemeenschap Bijlmer
 
Uitgaan
De bekende uitgaansplekken in Zuidoost zijn de Heineken Music Hall, de Amsterdam ArenA en de concertlocatie Ziggo Dome.
 

3. Wat voor ontwikkelingen vinden er plaats in Amsterdam Zuidoost?

De afgelopen jaren heeft er in Amsterdam Zuidoost een grootschalige stedelijke vernieuwing plaatsgevonden.  De woningen zijn verbeterd, het woningaanbod is gevarieerder geworden, de openbare ruimte en voorzieningen zijn aangepakt.  Dit heeft ook een groot effect op de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt gehad.  Wat er precies allemaal verbeterd is, is te lezen op de website van de gemeente Zuidoost.

 
 

Terug naar veelgestelde vragen